Over ons

Het gezicht achter Doris & Lou

Al sinds mijn geboorte ben ik omringd door dieren. Wij hebben thuis altijd honden en katten gehad, maar ook varkens, schapen, geiten, kippen en eenden, een pony en zelfs een ezel.

Mijn creativiteit heb ik van huis uit meegekregen. Met mijn vader knutselde ik de meest uiteenlopende zaken. Daar waar iedere klasgenoot in groep 7 ‘gewoon’ een werkstuk inleverde over Antarctica, kwam ik de klas ingelopen met een werkstuk dat was verstopt in een enorme, 1 meter hoge ijsschots van piepschuim. Mijn vader heeft mij geleerd om verder te denken dan het ‘gewone’ en dat het creatieve brein geen grenzen kent. Zo doe ik bijvoorbeeld ook aan beeldhouwen, haken en breien. Wat mijn ogen zien, kunnen mijn handen inmiddels maken. Mijn ‘creatieve hoofd’ staat altijd aan.

Naast mijn baan in de HR, ben ik al jaren actief in de hondenwereld. Wat ooit begon met het volgen van een allereerste puppycursus met mijn huidige hond Doris, is uitgegroeid tot meer dan een hobby alleen. Ik ben bezig met opleidingen en trainingen om mijn kennis over honden te verbreden en mij op te laten leiden tot hondentrainer. Zo heb ik in de loop der jaren de ideale combinatie gevonden waarbij ik kan werken met dieren en mensen. Ik word daar heel gelukkig van.

Omdat Doris helaas vreselijk veel allergieën heeft en bijna overal op reageert, ben ik in mijn zoektocht naar natuurlijke vlooien- en tekenwerende middelen gestuit op een natuurlijke anti-tekenband met EM-kralen. Nadat ik er een gekocht had en bleek dat het bij Doris heel goed werkte, ben ik er zelf een gaan maken. Gewoon voor de fun, in een ander kleurtje. Toen kwam mijn eerste bijpassende halsband. En van het een kwam het ander en zo maak ik nu al jaren met heel veel plezier halsbanden, lijnen en anti- tekenbanden.

Ons bedrijfje is uitgegroeid tot een website met kwalitatief hoogstaande producten met een diversiteit aan kleuren, materialen en andere mogelijkheden. Ons streven is om baasje en dier blij te maken. Ieder product dat wij afleveren is uniek en persoonlijk voor de klant.

De echte directie

Natuurlijk kunnen wij u van alles vertellen over de website, maar laten wij u liever kennis maken met de echte directie van Doris&Lou.

Doris

Doris is een Franse Basset Fauve de Bretagne van, op het moment van schrijven, twee en half jaar oud. Wat een ondeugende, lieve en grappige hond hebben wij hiermee gekregen. Het liefst rent zij met haar feesthoed op haar hoofd, verjaardagslingers om haar nek en ballonnen aan haar oren overal op af om feestjes te vieren. Zij ziet altijd de zonnige kant van het leven. Doris is een meesteres in:

  • Het hanteren van haar wenkbrauwen, die alle kanten op kunnen gaan en een eigen leven lijken te leiden
  • Je met hartjes in haar ogen aankijken, waarbij zij niet schroomt haar pootje op je schouder of arm te leggen in de hoop dat zij je kan hypnotiseren
  • Bijzonder hard en theatraal brommen dat er te weinig aandacht wordt gegeven, waarbij zij als ze echt op dreef is, als een ware drama queen, met wapperende haren, ter aarde stort. Bij voorkeur voor je voeten of voor de deur.

Omdat Doris zelf vindt dat zij de leukste op deze wereld is, heeft zij zelfs een eigen Instagram account aangemaakt. Doris nodigt je van harte uit op @doris_the_fauve

Louis

Louis is een Franse Chartreux van, op het moment van schrijven, bijna 3 jaar oud. Lou, zoals we hem meestal noemen (of Loetje aan de Haven, Mannetje of gewoon Poes), heeft een totaal ander karakter dan Doris. Daar waar Doris heel speels en gezellig is, heeft Lou echt een kattenkarakter met een zeer eigen wil. Hij is geen schootkat, maar wil wel heel graag geknuffeld worden. Lou heeft de volgende dingen tot kunst verheven:

  • Weten dat hij ontzettend mooi is en zich daar ook naar gedragen
  • Voor je voeten lopen en laten struikelen net zolang hij iets lekkers heeft gekregen
  • Er lang uit voor gaan liggen als een vloerkleed, om uitgebreid geborsteld te worden
  • Als je dit 20 minuten gedaan hebt, kan hij je vernietigend aankijken omdat je hem bijzonder weinig aandacht geeft
  • Doen alsof hij geknuffeld wil worden. Als je dan op de grond bij hem zit, kijkt hij je aan wat je komt doen.

Samen zijn deze 2 geweldige dieren Doris&Lou. Ze zijn dol op elkaar en zijn samen vreselijk gezellig met hun eigen, totaal verschillende, karakters. Ze spelen samen en ze komen vaak bij je liggen en de wacht houden als je aan het werk bent. Ook liggen ze vaak samen in de vensterbank naar buiten te kijken en doen ze samen dutjes voor de open haard.

Zoals het een echte directie betaamt, houden Doris&Lou toezicht op alle geleverde producten. Alle producten die ontwikkeld worden door Doris&Lou en die ons atelier verlaten zijn middels een proto-type door onszelf eerst uitgebreid getest. Zo zijn wij zeker van kwalitatief goede producten. De veiligheid van uw dier is belangrijk voor ons!