Natuurlijke anti-tekenband

Natuurlijke anti-tekenband

Onze 100% gif-vrije anti-tekenbanden zijn niet meer weg te denken uit ons assortiment. Om de kleurkeuze makkelijker voor u te maken hebben wij alvast een aantal kleurencombinaties voor u samengesteld.

Wilt u een andere kleurencombinatie? Dit kan! U kunt uw hoofdkleur aangeven in het bestelproces, dan maken wij voor u een mooie combinatie.

Ook in andere kleuren te verkrijgbaar, bijvoorbeeld passend bij uw halsband.

Hoe werkt onze natuurlijke anti-tekenband?

Onze anti-tekenband, 100% natuurlijk en ZONDER chemicaliën, werkt op basis van originele EM-X kralen. Dit zijn keramieken kralen die van nature hele lage infraroodtrillingen uitzenden. Onder andere teken gaan die trillingen uit de weg, waardoor de hond minder teken opvangt. Voor de hond is de resonantie niet of nauwelijks waarneembaar, waardoor uw hond hier geen last van ondervindt.

Het absolute voordeel van onze anti-tekenband is dat de hond met deze anti-tekenband op geen enkele manier chemicaliën binnen krijgt. Zo is de anti-tekenband is ook geschikt voor puppy’s en zogende teefjes.

Bijkomende voordelen: sommige honden worden door de kralen evenwichtiger en rustiger. Gebleken is dat EM-X keramiek de natuurlijke weerstand van aarde, planten, water, mensen en dieren kan verhogen.

Steeds meer mensen in Nederland worden bekend met onze anti-tekenbanden en vertellen dat de band zorgt voor een sterke vermindering van teken bij hun hond.

Wij adviseren om uw hond (OOK als u een middel met chemicaliën gebruikt) na een wandeling altijd te controleren op eventuele aanwezige teken.

Onze anti-tekenband is ook te bestellen voor katten en als pols- of enkelband voor mensen. Voor katten gebruiken wij een zogenoemde ‘break away’ sluiting, die openspringt als er druk op komt te staan. Hierdoor is de anti-tekenband veiliger voor katten die graag spelen en buiten lopen. Een prettig idee!

Gebruik en onderhoud

Voor iedere hond is de werking van de anti-tekenband anders. De beste resultaten worden gezien als de band continue gedragen wordt. De werking is optimaal na 3 tot 4 weken dragen.

Voor zover bekend hebben de keramieken kralen geen bijwerkingen. Hoewel wij zeer veel positieve reacties ontvangen, biedt geen enkel product tegen teken 100% garantie op de werking. Dit geldt ook voor anti-teken middelen met chemicaliën.

Door de anti-tekenband iedere 3 weken even onder stromend water af te spoelen, reinigt u de kralen en geeft u de kralen de kans weer optimaal te resoneren. Na het afspoelen legt u de band te drogen in de zon of in ieder geval in daglicht. Doe de anti-tekenband even af wanneer u uw hond bijvoorbeeld wast met zeep of in zwembadwater laat zwemmen. Zeep en chloor kunnen de werking van de kralen beïnvloeden. Zwemmen in natuurlijk water kan geen kwaad.

Zolang u de kralen goed onderhoudt kan de werking van de anti-tekenband jaren lang mee. Houd er rekening mee dat de kralen van keramiek zijn. Bij wild spelen of vallen kunnen de kralen breken. Omdat de band het beste werkt als hij dicht tegen de vacht aan ligt, is het belangrijk hier rekening mee te houden bij het opnemen en bestellen van de maat.

Let op: de anti-tekenband is niet bedoeld als halsband of om een hondenriem aan vast te klikken.