Wat is paracord?

Wij werken uitsluitend met origineel paracord, vervaardigd in Amerika. Dit koord, door Amerikaanse parachutisten gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog, is ontzettend populair vanwege de bijzonder goede kwaliteit en de vele toepassingen die er mogelijk zijn. Paracord is van nylon, met een kern van 7 draden in een geweven nylon mantel. Het is ongelooflijk sterk en een enkel koord heeft een breekkracht van 249 kilo. Ook is paracord wind- en weersbestendig. Het schimmelt niet en droogt makkelijk. Dit alles maakt paracord uitermate geschikt voor halsbanden en lijnen. Wanneer paracord wordt blootgesteld aan bepaalde chemicaliën (bijvoorbeeld DEET) kan paracord worden aangetast.

Onderhoud van paracord

Wij raden aan om uw paracord product droog te houden, door hem bijvoorbeeld even af te doen bij het zwemmen. Mocht het gebeuren dat uw paracord product vies wordt dan kunt u het volgende doen:

  • Om vuil te verwijderen kunt u een schone zachte tandenborstel of vochtige doek gebruiken. Leg eventueel het product eerst in een bakje met lauw water om het vuil los te weken.
  • Leg uw paracord product maximaal 30 minuten in een bakje met lauw water en zacht wasmiddel. Daarna het product grondig onder de kraan spoelen en het beslag goed afdrogen.
  • Paracord is wasbaar in de wasmachine op maximaal 30 graden. Gebruik een stevige zak of een kussensloop om het product in te doen zodat het beslag aan uw product en ook de wasmachine niet beschadigt. Droog na het wassen het beslag grondig af.
  • Hoewel het originele paracord uitstekend is van kwaliteit, is er altijd een risico dat kleuren kunnen uitlopen bij reiniging. Neem daarom voorzorgsmaatregelen met bijvoorbeeld lichte kleuren.
  • Na het reinigen kan paracord iets krimpen door warm of kokend water. Dit herstelt zich na enkele keren dragen.

Wij wijzen u er vriendelijk op dat iedere vorm van reinigen van uw paracord product op uw eigen risico is. Doris&Lou is hiervoor niet aansprakelijk.