Materialen, sluitingen en kleuren

Hier vind u alle informatie over materialen, kleuren en sluitingen. Heeft u een vraag en staat het antwoord hier niet tussen? Laat het ons gerust weten, dan proberen wij u verder te helpen.

Wij werken uitsluitend met het originele BioThane® dat is vervaardigd in Amerika.

BioThane® is een oersterk product, gemaakt van een stevige laag nylon met een TPU- of PVC- coating. BioThane® is mateloos populair in de honden- en paardensport. Dat is niet zo gek, want BioThane® kent vele voordelen.

 • Uitstekend te gebruiken als vervanger van leer en nylon
 • Zeer gemakkelijk in reiniging en onderhoud
 • Licht in gebruik voor mens en dier
 • Snijdt en schuurt niet in de handen
 • Doet uw dier geen pijn, mits in de juiste maat gebruikt
 • Duurzaam en zeer sterk (ook geschikt voor sterke hondenrassen)
 • Scheurt niet, rekt niet uit en vertoont bij normaal gebruik nauwelijks slijtage
 • Neemt geen water en vuil op (ideaal te gebruiken bij het zwemmen)
 • Blijft zacht en soepel, ook bij koud en nat weer
 • Bevriest niet, schimmelt niet en gaat niet stinken
 • Droogt niet uit
 • In verschillende kleuren en breedtes verkrijgbaar, waardoor u uw specifieke wensen in het product kunt laten terugkomen
 • Makkelijk te bedrukken met bijvoorbeeld een tekst of een naam, waardoor u uw specifieke wensen in het product kunt laten terugkomen
 • Houdt de kleur aanzienlijk langer vast (let op: fluoriserende kleuren kunnen bij het eerste gebruik iets afgeven)
 • Bij normaal gebruik blijft BioThane® netjes. Wanneer het wordt blootgesteld aan bepaalde chemicaliën (bijvoorbeeld DEET), kan de structuur van de buitenkant van BioThane® veranderen.

Onderhoud van BioThane®

BioThane® heeft nauwelijks onderhoud nodig.

Schoonmaken met warm water en eventueel zeep is over het algemeen voldoende. Ook de sluitingen en beslag die zijn gebruikt bij uw product van BioThane® kunnen worden gespoeld met schoon water.

Hoewel wij uitsluitend werken met hoogstaande materialen van uitstekende kwaliteit, adviseren wij om sluitingen en ander beslag na het spoelen met schoon water droog te deppen, om roestvorming te voorkomen.

Wij wijzen u er vriendelijk op dat iedere vorm van reinigen van uw BioThane® product op uw eigen risico is. Doris&Lou is hiervoor niet aansprakelijk.

Wat is paracord?

Wij werken uitsluitend met origineel paracord, vervaardigd in Amerika. Dit koord, door Amerikaanse parachutisten gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog, is ontzettend populair vanwege de bijzonder goede kwaliteit en de vele toepassingen die er mogelijk zijn. Paracord is van nylon, met een kern van 7 draden in een geweven nylon mantel. Het is ongelooflijk sterk en een enkel koord heeft een breekkracht van 249 kilo. Ook is paracord wind- en weersbestendig. Het schimmelt niet en droogt makkelijk. Dit alles maakt paracord uitermate geschikt voor halsbanden en lijnen. Wanneer paracord wordt blootgesteld aan bepaalde chemicaliën (bijvoorbeeld DEET) kan paracord worden aangetast.

Onderhoud van paracord

Wij raden aan om uw paracord product droog te houden, door hem bijvoorbeeld even af te doen bij het zwemmen. Mocht het gebeuren dat uw paracord product vies wordt dan kunt u het volgende doen:

 • Om vuil te verwijderen kunt u een schone zachte tandenborstel of vochtige doek gebruiken. Leg eventueel het product eerst in een bakje met lauw water om het vuil los te weken
 • Leg uw paracord product maximaal 30 minuten in een bakje met lauw water en zacht wasmiddel. Daarna het product grondig onder de kraan spoelen en het beslag goed afdrogen.
 • Paracord is wasbaar in de wasmachine op maximaal 30 graden. Gebruik een stevige zak of een kussensloop om het product in te doen zodat het beslag aan uw product en ook de wasmachine niet beschadigt. Droog na het wassen het beslag grondig af.
 • Hoewel het originele paracord uitstekend is van kwaliteit, is er altijd een risico dat kleuren kunnen uitlopen bij reiniging. Neem daarom voorzorgsmaatregelen met bijvoorbeeld lichte kleuren.
 • Na het reinigen kan paracord iets krimpen door warm of kokend water. Dit herstelt zich na enkele keren dragen.

Wij wijzen u er vriendelijk op dat iedere vorm van reinigen van uw paracord product op uw eigen risico is. Doris&Lou is hiervoor niet aansprakelijk.

Hoe werkt onze natuurlijke anti-tekenband?

Onze anti-tekenband, 100% natuurlijk en ZONDER chemicaliën, werkt op basis van originele EM-X kralen. Dit zijn keramieken kralen die van nature hele lage infraroodtrillingen uitzenden. Onder andere teken gaan die trillingen uit de weg, waardoor de hond minder teken opvangt. Voor de hond is de resonantie niet of nauwelijks waarneembaar, waardoor uw hond hier geen last van ondervindt.

Het absolute voordeel van onze anti-tekenband is dat de hond met deze anti-tekenband op geen enkele manier chemicaliën binnen krijgt. Zo is de anti-tekenband is ook geschikt voor puppy’s en zogende teefjes.

Bijkomende voordelen: sommige honden worden door de kralen evenwichtiger en rustiger. Gebleken is dat EM-X keramiek de natuurlijke weerstand van aarde, planten, water, mensen en dieren kan verhogen.

Steeds meer mensen worden bekend met onze anti-tekenbanden en weten overwegend te vertellen dat de band zorgt voor een sterke vermindering van teken bij hun hond.

Wij adviseren om uw hond (OOK als u een middel met chemicaliën gebruikt) na een wandeling altijd te controleren op eventuele aanwezige teken.

Onze anti-tekenband is ook te bestellen voor katten en als pols- of enkelband voor mensen. Voor katten gebruiken wij rekbaar materiaal, waardoor de anti-tekenband veilig is voor katten die graag spelen en buiten lopen.

Gebruik en onderhoud

Voor iedere hond is de werking van de anti-tekenband anders. De beste resultaten worden gezien als de band continue gedragen wordt. De werking is optimaal na 3 tot 4 weken dragen.

Voor zover bekend hebben de keramieken kralen geen bijwerkingen. Hoewel wij zeer veel positieve reacties ontvangen, biedt geen enkel product tegen teken 100% garantie op de werking. Dit geldt ook voor anti-teken middelen MET chemicaliën.

Door de anti-tekenband iedere 3 weken even onder stromend water af te spoelen reinigt u de kralen goed en geeft u de kralen de kans weer optimaal te resoneren. Na het afspoelen legt u de band een dagje te drogen in de zon of in ieder geval in daglicht. Doe de anti-tekenband even af wanneer u uw hond bijvoorbeeld wast of in zwembadwater laat zwemmen. Zeep en chloor kunnen de werking van de kralen beïnvloeden. Zwemmen in natuurlijk water heeft geen kwalijke invloed.

Zolang u de kralen goed onderhoudt kan de werking van de anti-tekenband jaren mee. Houd er rekening mee dat de kralen van keramiek zijn. Bij wild spelen of vallen kunnen de kralen breken. Omdat de band het beste werkt als hij dicht tegen de vacht aan ligt, is het belangrijk hier rekening mee te houden bij het opnemen en bestellen van de maat.

Let op: de anti-tekenband is niet bedoeld als halsband of om een hondenriem aan vast te klikken.

Kleuren

BioThane®

Mits voorradig bij de leverancier, kunt u voor ieder door u gewenste BioThane® product kiezen uit de kleuren uit onze BioThane® kleurenkaart.

Paracord

De paracord producten zijn standaard leverbaar in de kleuren van het paracord op de bijbehorende productfoto’s. Wenst u een andere kleur? Laat het ons weten, dan bespreken wij met u de mogelijkheden.

Personalisatie

Wij bieden u de mogelijkheid om uw product de personaliseren. Wat dacht u van de naam van uw hond op uw BioThane® halsband? Of uw telefoonnummer op uw BioThane® riem? Of mooie sierkralen op uw paracord product? De mogelijkheden zijn eindeloos. Meer weten? Kijk hier.

Sluitingen en beslag

Over het algemeen worden onze producten standaard geleverd met vernikkeld beslag en in zilverkleur, tenzij anders vermeld of deze opties niet mogelijk zijn. Heeft u andere wensen? Bijvoorbeeld een RVS sluiting? Of een andere kleur sluiting? Laat het ons weten, dan bekijken wij met u de mogelijkheden.
Bij onze producten kunt u in het bestelproces kiezen voor verschillende sluitingen. Wij vinden de veiligheid van uw dier bijzonder belangrijk. Daarom kiezen wij voor sluitingen van topkwaliteit. Kunnen wij u helpen bij het meten? Klik hier.

Let op: bij al onze niet-verstelbare halsbanden en anti-tekenbanden voor mensen hanteren wij de door u opgegeven maat als volgt: Als de band gesloten is, meten wij de binnenmaat (aan de binnenzijde gemeten) op van de band. Als u bijvoorbeeld een maat van 21 centimeter opgeeft, heeft de gesloten band een binnenmaat  van 21 centimeter.

Heeft u hulp nodig bij het meten? Klik hier.

Verstelbare gesp

Onze halsbanden worden standaard geleverd met een verstelbare gesp. Onze verstelbare gespen met vernikkeld beslag en BioThane® maken wij speciaal voor u op maat in een passende kleur. Deze gesp heeft als voordeel dat u deze zelf kunt verstellen. Handig als bijvoorbeeld de vacht van uw hond langer wordt of als het gewicht van uw hond verandert. Standaard wordt onze verstelbare gesp geleverd met meerdere gaatjes. U heeft dan de mogelijkheid om de halsband groter of kleiner te verstellen.

Diervriendelijke RVS halfcheck

Een halfcheck is bijzonder gemakkelijk in het gebruik. De halsband is snel over de kop van de hond te brengen en ook snel weer af te doen. Een bijkomend voordeel is dat het minder spannend is als u er een centimeter naast zit met meten. Hoewel wij deze RVS halfchecks erg handig vinden, gebruiken wij deze graag diervriendelijk. Dit betekent dat wij rekening houden met de maatvoering van de halsband, waardoor het niet mogelijk is om de band als zodanig aan te trekken dat de halfcheck als ‘wurg’ band te gebruiken is.
Voorbeeld: Als u een halsband van 30 centimeter bestelt, is de halsband zelf 30 centimeter. Het kettinkje van de halfcheck komt daar bovenop. U zult dus nooit de halsband kunnen aantrekken tot minder dan 30 centimeter en dat vinden wij een prettig idee.

Slip van BioThane®

Een slip van BioThane® heeft dezelfde voordelen als de RVS halfcheck. Ook bij de slip houden wij rekening met de maatvoering, waardoor er geen ’wurg’ effect kan optreden. Bijkomend voordeel van de BioThane® slip, die wij speciaal voor u op maat maken, is dat wij deze in een passende kleur kunnen leveren. Sommige van onze slips worden voorzien van een stegring, waardoor u makkelijk de maat kunt aanpassen, bijvoorbeeld wanneer uw hond in de groei is. Wilt u een stegring op een model halsband waar dat niet standaard op zit? Laat het ons weten, dan kunnen wij dit voor u aanpassen.

Alu Max Buckle

Deze gepatenteerde Alu-Max™ aluminium buckles, die u zelf open klikt, zijn van hoge kwaliteit, ontworpen en gemaakt in Duitsland. Alu Max Buckles zijn veel sterker dan plastic buckles en veel lichter dan metalen buckles. Door deze kenmerken zijn zij uitermate geschikt voor honden halsbanden.
Let op! Wanneer u kiest voor een Alu Max Buckle, is de halsband NIET verstelbaar. Wij adviseren alleen te kiezen voor deze sluiting, wanneer u zeker bent van de maatvoering.

Kunststof Safety Buckle

Deze Safety Buckle, die u zelf open klikt, is voorzien van een rood ‘slotje’ die u met de vinger open en dicht kunt doen. Deze sluiting is gemaakt van Acetaal. Het materiaal is niet alleen heerlijk licht, ook is deze Safety Buckle een stuk sterker dan de meeste andere kunststof buckles.
Let op! Wanneer u kiest voor een Safety Buckle, is de halsband NIET verstelbaar. Wij adviseren alleen te kiezen voor deze sluiting, wanneer u zeker bent van de maatvoering.