Om een halsband goed op maat te maken, is het voor ons belangrijk dat de maat juist wordt gemeten. Het zou natuurlijk zonde zijn als u een mooie halsband of anti-tekenband heeft besteld en dat hij niet past! Wij adviseren u, om foutjes te voorkomen, om in het bestelproces van sluitingen te kiezen voor een verstelbare gesp, een Biothane slip of een RVS halfcheck (voor uitleg over deze sluitingen, klik hier). Met deze sluitingen heeft u nog een marge en is het minder vervelend als u er een centimeter naast zit met meten.

Wanneer u kiest voor de Alu Max buckle of de safety buckle is de halsband NIET verstelbaar.  Bij deze sluitingen is het dus noodzakelijk dat u 100% zeker bent van de door u opgegeven maat. Ook onze anti-tekenbanden voor mensen zijn niet verstelbaar.

Bij al onze niet-verstelbare halsbanden en anti-tekenbanden voor mensen hanteren wij de door u opgegeven maat als volgt: Als de band gesloten is, meten wij de binnenmaat (aan de binnenzijde gemeten) op van de band. Als u bijvoorbeeld een maat van 21 centimeter opgeeft, heeft de gesloten band een binnenmaat van 21 centimeter.
Let op! Wij adviseren om de maat NIET te meten door een (oude) halsband op te meten. De ervaring leert dat dit vaak een foutieve maat geeft.

Om u een pootje te helpen bij het meten hebben Doris&Lou voor u een meethulp ontwikkeld. Hier geldt zeker de uitspraak: meten is weten!

Voor het meten van de halsmaat van uw hond gebruikt u bij voorkeur een meetlint.
Wanneer u dit niet bij de hand heeft kunt u ook een touwtje gebruiken die u later langs een meetlint of rolmaat legt.

Zoek het meest brede punt van de nek (zie foto lijn A) en meet met het meetlint de maat. Zorg dat u twee platte vingers tussen de hals en het meetlint kunt houden. Het is belangrijk dat u deze maat nauwkeurig neemt.

Als u in het bestelproces kiest voor een RVS halfcheck of een biothane® slipsluiting, is voor ons ook de maat van de kop van uw hond belangrijk. Ook voor een anti-tekenband is deze maat noodzakelijk omdat deze over de kop gaat. U meet hiervoor het meest brede deel van de kop. Over het algemeen is dat het deel ter hoogte van de oren (zie foto lijn B). Het is belangrijk dat u deze maat nauwkeurig neemt.

Indien de afmeting van A en B dicht bij elkaar zit kan het zijn dat de sliphalsband afglijdt.
Kies dan in het bestelproces voor een verstelbare gesp.

Goed om te weten: de maat die u opgeeft, hanteren wij als binnenmaat van de gesloten halsband of armband.

 

Onze meethulp is enkel ter aanwijzing. Het meten en opgeven van de maat is altijd de verantwoordelijkheid van de koper. Doris&Lou is hiervoor niet aansprakelijk.

Heeft u vragen voor wat betreft het meten? Laat het ons weten!